30 octombrie – Decernarea premiilor GPeC

Iată că odată cu finalizarea ultimei etape de jurizare, Voice of Customer, cei de la GPeC au stabilit și data decernării premiilor pentru 2012, aceasta fiind 30 octombrie. După mai bine de 6 luni de la începerea jurizării, cele 90 de magazine care au fost acceptate în concurs au fost supuse la două etape de jurizare: în prima fază au trecut de cele 80 de criterii de jurizare menite să reflecte cele mai importante aspecte ale buisness-ului online; iar în a doua etapă magazinele au fost supuse “vocii consumatorului”.

Prima etapă

Cele 80 de criterii de jurizare, după acceptarea magazinelor în concurs, au fost împărțite în 10 categorii (Website, Homepage, Pagina Categorie, Pagina Produs, Cosul de cumparaturi, Sign-up / Autentificare / Formular de comanda, Confirmarea comenzii, Inovație, Securitate și SEO) care ulterior au fost analizate de câte o persoană din juriu pentru fiecare categorie în parte.

Ulterior raportului emis de către juriu, proprietarii magazinelor online au avut ocazia să se întâlnească față în față cu cei care au făcut raportul, pentru a discuta pe larg despre argumentele pro și contra pe care aceștia le aduc la fiecare criteriu. După acest pas, s-a oferit un răgaz de două luni pentru a-și rezolva problemele menționate în raport și pentru a putea păși cu dreptul în etapa jurizării finale.

Etapa doua

În cea de-a doua etapă, cei de la GPeC au pregătit un tool pentru magazinele online, care le oferă posibilitatea clienților să răspundă la 4 întrebări despre experiența avută pe site (sondaj tip 4Q). Chestionarul a fost implementat de 50 de magazine online însumând, la final, 11.000 de răspunsuri timp de o lună. Vestea bună este că rezultatul sondajului, pentru fiecare industrie în parte, va fi prezentat la gala GPeC din 30 septembrie.

Așa că, fie că ați participat direct la ediția GPeC a anului acesta, fie că doar ați urmărit evoluția magazinelor online înscrise, vă aștept pe 30 octombrie, la Crystal Palace Ballrooms pentru decernarea premiilor GPeC 2012.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *