Adobe Creative Suite 6

Pe 23.04.2012 Adobe a lansat ce-a de-a șasea ediție a versiunii Creative Suite. Noul CS6 aduce imbunătățiri vizibile tuturor produselor Adobe.

Pentru Photoshop găsiți noile îmbunătățiri aduse aici http://adobe.ly/IkRYZU. În linii mari s-au intordus noi efecte de blur, a fost îmbunătățită opțiunea de Crop, a fost integrat Mercury Graphics Engine ce permite procesarea mai rapidă a graficii și a fost introdusă opțiunea de AutoRecovery pentru a preveni pierderile de date în cazul închiderii calculatorului / programului involuntar.

Îmbunățiri semnificative au fost aduse și pentru Dreamweaver, de exemplu a fost introdusă opțiunea de “fluid grid layout” ce permite adaptarea designului creat pentru web și la tabletă ori telefon.

Alături de Dreamweaver a fost lansat și Adobe PhotoGap ce permite crearea aplicațiilor de mobile folosind doar HTML, CSS și JavaScript. După construirea aplicației în Dreamweaver, PhotoGap permite exportarea acesteia pentru terminalele ce folosesc iOS, Android, Blackberry, webOS ori Symbian. Tot pentru a facilita dezvoltarea aplicațiilor și a website-urilor pentru mobile a fost introdus jQuery Mobile, ce ușurează munca dezvoltatorilor de aplicații.

Pentru Adobe Illustrator au fost introduse câteva opțiuni noi, de exemplu poți crea “live” patternuri și aplica la dimensiuni mari ale paginii (de ex. fundalul unei pagini web), putând astfel adapta live patternul necesităților tale fără să mai salva după fiecare modificare pentru a vedea ce impact are asupra paginii  la o dimensiune mai mare.

Sistemul de Trace a fost îmbunătățit și el (opțiunea ce poate face din simple fotografii imagini vectoriale), oferind posibilitatea de a modifica rezultatul obținut doar din setări, fără multe ajustări manuale pe vectorul rezultat, iar pentru cei care-și doreau, s-a introdus și posibilitatea de a folosi gradinetul pe conturul unui vector (stroke).

Adobe Flash introduce o opțiune ce salvează mult timp pentru programatori, poți exporta lucrările făcute în flash direct în HTML5. Ca și Dreamweaver, Adobe Flash are opțiunea de a creea aplicații direct pentru telefoane mobile prin Adobe Air.

Adobe InDesign introduce, din nou ca și Dreamweaver opțiunea de fluid layout ce permite redimensionarea layoutului actual la un
Evident îmbunătățiri s-au adus și pentru programele de editare video Adobe Premiere și Adobe After Effects, îmbunătățiri ce sunt notate aici http://adobe.ly/JtDt8l și aici http://adobe.ly/Jlbkiy. alt format fără a pierde formatarea existentă. De asemenea, de a

cum poți păstra documentul făcut la mai mult rezoluții în același fișier, iar odată ce faci o modificare pentru un format poți updatata modificarea la toate formatele create anterior. Opțiunea fluid layout salvează mult timp ce ar trebui dedicat redimensionării unui document în cazul în care acesta trebuie să aibă mai mult dimensiuni.

Prețul pentru CS6 Master Collection este de 2.599 de dolari iar pentru CS6 Design & Web Premium de 1,899 de dolari.

Una peste alta Adobe CS6 aduce pe lângă interfața nouă, îmbunătățiri foarte interesante atât pentru cei care lucrează în web design, print design, vector design cât și pentru developeri, fie ei pentru web ori aplicații mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *