Aplicatia UrboPEDIA

Dupa ce saptamana trecuta am facut review la site-ul urbo.ro, joi am fost invitat de echipa Urbo sa testez noua versiune a aplicatiei de iPhone pe care o vor lansa in curand.

Zis si facut, dupa 2 ore de explicatii intense, am reusit sa-mi dau seama ce face aplicatia, cum o pot utiliza si de ce este unica pe piata din Romania.

Sa o luam pe rand, in ordinea in care m-au impresionat:

  1. Prima chestie care m-a uimit este ca multe dintre datele de pe urbo.ro (30.000 din cele 80.000 de business-uri din 10 orase ale tarii) au fost stranse si verificate individual, nu folosesc un sistem de auto-colectare a datelor ori ceva asemanator. Pentru fiecare local care este este acolo, ei s-au dus, au facut poze si au completat caracteristicile specifice, lucru,  zic eu, nemaiintalnit pe piata din Romania.
  2. Au introdus check-in o functionalitate asemanatoare cu foursquare si Facebook Places. Ok, dar de ce as folosi aplicatia UrboPEDIA si nu variantele amintite mai sus vei spune, aici am indetificat 2 plusuri: (a) nici in foursqare nici in Facebook Places nu exista business-uri, doar adrese (b) check-in-urile se adauga in profilul localului, si chestia cu adevarat interesanta acum vine, oamenii care au cele mai multe check-in-uri intr-un anumit loc, vor primii reduceri din partea localurilor (o idee cu adevarat geniala, win win win si din partea localurilor, si din partea oamenilor care folosesc, si din partea UrboPEDIA), iar aceasta functionalitate nu cred ca va fi curand introdusa de niciuna din alternativele amintite mai sus.
  3. Poti cauta business-uri in functie de locul in care te afli. De exemplu poti vedea care este cea mai apropiata pizzerie de locul in care te afli in momentul in care faci cautarea, totodata poti accesa pagina de profil a localului pe urbo.ro, poti vedea preturi, review-uri, cine a mai fost acolo, si ce mi s-a parut cu adevarat grozav (poate o chestie banala, dar pentru un ne-posesor de iPhone, mi s-a parut inovativ) este ca poti suna cu un singlur “click” la localul pe care-l cauti.
  4. Alta functionalitate interesanta este ca au facut conexiunea intre locatii si Google Maps, si anume, la “apasarea” unui buton iti genereaza un traseu din locul in care te afli pana la locul unde vrei sa ajungi, o functionalitate foarte utila daca vizitezi un nou oras pe care nu-l cunosti (sau chiar in Bucuresti, daca nu esti acomodat cu anumite zone).
  5. Poti adauga anumite business-uri la favorite pentru a fi salvate in memoria telefonului, iar atunci cand nu ai acces la internet poti vedea pagina lor de profil fara nicio conexiune. Pe langa posibilitatea de a adauga la favorite, poti adauga business-uri direct de pe iPhone, poti face poze la business si poti scrie review-uri.

UrboPedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *