Cate articole sa scriu?

Aud foarte des în ultima perioadă întrebarea “câte articole să scriu pe zi?”, pusă fie de bloggeri începători, fie de oameni cu mai multă experienţă ce vor să lanseze un site / blog şi încearcă să găsească “mixul” perfect de articole pe zi.

Exceptând faptul că această întrebare este din seria “câţi vizitatori ai pe site?”, “câţi followeri ai pe twitter?” şi “câţi fani ai pe pagina de facebook?” este şi complet ruptă de realitate.

Cum ar fi să găsim echivalentul întrebării acesteia în viaţa de zi cu zi? Cum ar suna? Probabil ar fi ceva de genul, cât de mult să vorbesc într-o zi? Şi eventualii experţi şi-ar da cu părerea şi ar spune, cred ca 45:32 de secunde ar fi ideal, este suficient content / spam pentru a fi indexat … ah dar stai, că în viaţă nu există Google să indexeze ceea ce spunem. Poate acesta este motivul pentru care o facem doar în online, să scriem pentru că ne găseşte Google?

Cred că această concentraţie pe spam content a fost făcută din înţelegerea greşită a puterii online-ului de a te ridica pe scena despre care Gavriliu scria aici; dar poate ar trebui să adăugăm mai des, în sfaturile date pe internet, că pe scenă nu ajungi dacă creezi foarte mult content de proastă calitate, dar ai multe sanse, e-adevarat, sa ajungi pe scena spamului.

Mă întorc la treabă, la găsirea algoritmului aplicabil în orice situaţie pentru a şti câte articole să scriem pe zi.

One thought on “Cate articole sa scriu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *