Conferintele Nationale de e-Commerce

Dupa cum v-am mai spus, pe 8-9 mai au loc Conferinele Nationale de e-Commerce.  Programul a fost anuntat cu ceva timp în urmă de organizatori, însă acum am aflat şi despre temele de discuţie. Pe 8 mai are loc conferinţa iar pe 9 mai au loc seminarii pe teme de e-Commerce.

Marţi, pe 8, se anunţă câteva teme promiţătoare pentru cei interesaţi de comerţ electronic, Daniel Enescu avea ca tema Radiografia e-commerce în România, oferind şi câteva date despre penetrarea comerţului electronic, despre factorii de decizie pro şi contra, despre canale de comunicare / publicitate eficiente şi despre tipul de produse comercializate.

După prezentarea lui Daniel va urma o dezbatere despre piaţa de comerţ online la care vor participa principalii reprezentaţi ai procesatorilor de plăţi şi  brandurilor de carduri (VISA, Mastercard, RomCard şi PayU), alături de Dan Bulucea de la Google România.  După această dezbatere va urma un invitat special de la Google PoloniaJerzy Warchalowski, care va discuta despre viziunea Google asupra comerţului electronic.

Discuţii interesante despre SEO vor fi şi din partea lui Gary R. Beal de la Vanguard Online Media care promite sa abordeze subiecte de SEO, dar şi subiecte precum Reputation Management şi importanţa advertisingului plătit. Negrupate, însă în aceeaşi zi, pe 8, vor avea loc şi  două discuţii despre site-urile de reduceri colective: o prezentare susţinută de Cătălin Fusu de la zumzi.ro iar alta de Sorin Manica de la Allegro Group. În cadrul acestora se va vorbi despre  Ascensiunea site-urilor de anunturi in Europa Centrala si de Est şi despre Cum pot profita magazinele online de site-urile de reduceri colective.

Vor fi şi invitaţi ai magazinelor online precum Mugur Frunzetti de la floria.ro, Dana Iorga de la Koyos.ro, Gabriela Chesaru de la Buburuza.roMircea Scarlatescu de la 123flori.roMihai Patrascu de la evoMAG şi Gabriel Rusu de la BestKids, alături de Catalin Stroe de la FAN Courier. Alte 2 prezentări interesante vor fi cea a lui Chinezu despre Social Media şi influenţa acestora asupra magazinelor online şi prezentarea lui Marius Buiculescu de la ATIP Design, care va vorbi despre foto-animaţie.

În incheiere îl menţionez  pe Marius Ghenea, preşedintele ARMO şi FIT Distribution, care va ţine un speech despre o temă încă neanunţată, intuiesc că va vorbi despre start-up-uri şi viaţa anteprenorilor de magazine online, însă mai vedem până atunci.

Programul de miercuri, 9 mai, rămâne cel menţionat în postul anterior.

În final reamintesc că marti şi miercuri voi fi la Conferintele Nationare de e-Commerce de unde voi face live bloging din “loja bloggerilor oficiali”.

Ne vedem acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *