Cum a fost la întâlnirile GPeC din 14 şi 15 iunie

Cum am scris şi în postul anterior, pe 14 şi 15 iunie au avut loc întâlnirile GPeC, ce au avut ca scop să pună faţă în faţă proprietarii de magazine online cu juraţii care au evaluat magazinul în etapa precedentă. Pe lângă discutarea rapoartelor de jurizare, reprezentaţii magazinelor au putut dezbate cu specialiştii prezenţi la întâlnire şi alte subiecte ce nu au fost menţionate în cele 85 de criterii de jurizare. De asemenea, au putut afla parerea lor subiectivă despre anumite aspecte ale magazinului. Reprezentaţii magazinelor s-au arătat a fi foarte încântaţi de întâlnirea avută, juraţii oferindu-le soluţii practice la problemele pe care aceiştia le aveau.

În perioada următoare, până pe 17 august, magazinele au ca temă pentru acasă rezolvarea problemelor întâlnite în etapa de evaluare, astfel încât, până la jurizarea finală, să poată obţine un scor îmbunătăţit şi să poată aduce plus valoare propriului business, până la urmă. Tot în această perioadă, magazinele online vor avea la dispoziţie scriptul Voice of Customer, script care le va putea arăta comercianţilor motivele abandonării coşului de cumpărături, înainte de finalizarea tranzacţiei de către clienţi.

Tot legat de GPeC, de data aceasta de şcoala de vară, mi-a atras atenţia un post al lui Liviu Taloi care oferă gratuit 2 luni de consultanţă, în schimbul publicării datelor obţinute în urma îmbunătăţirii site-ului în prezentarea din vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *