Dana Iorga – Koyos.ro

Provokarea Koyos

  • Segmentarea clienților în specialiști și nespecialiști
  • Pentru clineții nespecialiști au organizat oferta de produse în produse Kampioane și produse normale pentru fiecare categorie
  • Beneficii pentru aceste produse: Livrarea gratuită oriunde în țară și în aceeași zi în București, produsele pot fi văzute și testate, campanii specifice pentru perioadele anului (ambalare gratuita de craciun, 8 martie etc.).
  • Optimizarea site-ului: reorganizarea categoriilor, simplificarea formularului de checkout, introducerea comenzii rapide, conectare prin conturi de rețele sociale.
  • Rezultate: scaderea semnificativa a timpului de asistență pe segmentul clienților non-specialiști, creșterea ratei de conversie cu 15%, scăderea bounce rate-ului cu 10%, +30% în vânzări pentru produsele marcate, impact pozitiv asupra brandului

Personal cred în ideile bune aplicate corect nu în ideile normale aplicate excpețional. Dana a spus că a făcut toate categoriile de pe site un fel de produs special, numit Kampionae pentru a ajuta clienții nespecialiști să aleagă din bogata ofertă de produse. La aceste produse speciale a adăugate beneficii precum livrarea gratuită și existența acestora în showroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *