Despre filmul The Social Network

Aseara am vazut filmul The Social Network care mi s-a parut de-a dreptul genial in foarte multe privinte, incepand de la alegerea actorilor pana la povestea in sine.

Cred ca inainte de toate, filmul este o adevarata poveste de viata si un model (macar de vazut daca nu si de urmat) pentru toti antreprenorii care au in plan sa reuseasca cu business-urile lor.

De ce spun asta? Pentru ca pastreaza niste principii care vor ramane general valabile si absolut necesare pentru bunul mers al oricarui proiect sau business ales, indiferent de domeniul de activitate si e bine sa ni le aducem aminte tot timpul, prin filme sau orice alte mijloace avem la indemana.

Care ar fi aceste principii? Cred eu ca The Social Network ni le subliniaza pe urmatoarele : consecventa, focusare, orientare catre client/utilizator, importanta pastrarii unui simt al realitatii, stabilirea unor teluri marete, determinarea in atingerea lor si in depasirea obstacolelor etc.

Mi s-a parut de-a dreptul genial ca desi protagonistul nostru nu avea cunostiinte de marketing sau business, el stia sigur ce vrea de la site-ul pe care-l construise, avea un plan de care s-a tinut pe parcursul intregii povesti (si se pare ca inca se tine si in realitate) si, oricat de complicat ar fi fost, nu a renuntat la principile pe care le stabilise.

Ce m-a uimit pe parcursul intregului film au fost logica lui Mark Zuckerberg (stiu ca este doar un film, dar vreau sa cred ca asa este si in realitate), felul de a privi lucrurile si inteligenta ascunsa in spatele tocilarului (care parea, cel putin la inceput).

As fi vrut sa scriu mai mult despre el, dar poate intr-un post viitor, dupa o revedere a filmului; una peste alta, mi s-a parut oricum un film GENIAL!

One thought on “Despre filmul The Social Network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *