Despre Gala Premilor eCommerce 2011

În ultima perioadă nu am mai avut timp mai de nimic, nici de știrile din Reader, nici de urmărit persoane pe twitter, nici de scris pe blog, să nu mai spunem de filmulețe și alte chestii interesante. Însă, din întâmplare, într-o mică pauză, astăzi am aflat că a început GPeC 2011 – Academia de eCommerce.

Gala Premilor eCommerce

Pentru cei ce nu cunosc ce înseamnă GPeC există aici o arhivă unde este un rezumat al edițiilor anterioare. După cum îispune și numele, acest eveniment este destinat exclusiv Comerțului Electronic, fiind un “concurs” unde sunt analizate și jurizate  magazinele online ce se înscriu în prealabil în aceasta competiție. După analizarea site-urilor se acordă note în funcție de anumite criterii de jurizare (89 de criterii în acest an) iar apoi se decernează câștigătorii pe mai multe categorii (anul trecut, dacă țin eu bine minte au fost 14 categorii).

Ce s-a câștigat?

Fiecare magazin ce a trecut de preselecție a primit acordul de a afișa pe site un banner ce demonstra Atestarea GPeC, iar, din punctul meu de vedere (și ar fi bine și al lor) cel mai mare câștig pe care l-au avut a fost că site-ul a fost analizat de 14 specialiști în marketing online ce au furnizat un raport complex.

De ce îmi place GPeC?

Din pacate, anul trecut a fost prima ediție GPeC la care am fost prezent (cu ajutorul lui Liviu), însă am fost surpins de întregul eveniment. Lume interesanta, subiecte interesante, competiție dură, organizare excelentă, prezentari foarte foarte interesante.

1. Academia de eCommerce

Anul acesta, Gala Premilor eCommerce a introdus 2 chestii noi (din câte îmi dau eu seama, dacă greșesc cu ceva, corectați-mă). Și anume, faptul că nu mai este doar o gală, ci se implică și în educarea participanților, astfel a fost numită Academia de eCommerce, schimbându-se modul în care se face jurizarea și durata acesteia.

Îmbunătățirile ce au fost aduse acestei ediții sunt faptul că participanții au la dispoziție o perioadă de 8 luni în care le este urmărită evoluția în 3 etape de jurizare. De asemenea, pentru prima dată de când a fost înființată GPeC, participanții au posibilitatea de a se întâlni față în față cu membrii juriului pentru a explica notele acordate la jurizare iar pe parcursul verii au posibilitatea de a participa la o şcoală de vară unde se vor organiza seminarii despre marketing online.vor fi dezbatute foarte multe subiecte care tin exclusiv de eCommerce.

2. Certificarea TRUSTED

trusted

Este Atestarea GPeC transformată acum in certificare TRUSTED. Ce înseamnă asta pe larg puteți găsi aici însă, cu alte cuvinte, această atestare s-a transformat într-un certificat, ce se afișează și pe site si care garantează cumpărătorilor că acel magazin respectă criteriile, atât cele legale cât și cele de uzabilitate, tranzacționare etc. Cu alte cuvinte, este echivalentul unui ISO pentru magazinele online.

Fiind o atestare oferită de 3 entități separate, GPeCLegi-Internet și Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania,  TRUSTED are “datoria” de a oferi obiectivitate și transparență în acordarea certificării.

Este de menționat, că certificatul TRUSTED va putea fi oferit și după finalizarea înscrierilor în GPeC 2011, va avea un termen de valabilitate de 1 an de zile și va fi disponibil doar magazinelor online ce au vechime de minim 6 luni; pe lângă asta, reamintesc că magazinele trec printr-un audit pentru acordarea certificatului.

3. Susține Piața de eCommerce

În ultimii 6 ani, piața de eCommerce a evoluat colosal. Probabil nimeni nu știe cât este meritul GPeC pentru această evoluție, însă un lucru este cert cel puțin pentru moment, acest eveniment este un pilon de rezistență al industriei de eCommerce din România și, se pare, unul dintre cele mai importante și mai performante.

Felicitări, băieți!

2 thoughts on “Despre Gala Premilor eCommerce 2011

  1. Multumim pentru aprecieri! As avea o singura mentiune… Scoala de Vara nu se rezuma la seminarii de marketing online – vor fi foarte multe subiecte dezbatute care tin exclusiv de e-commerce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *