Lectie de leadership

Lectie de leadershipChiar aseară vorbeam cu cineva despre modelele din societate și de faptul că societatea din România oferă destul de puține modele pentru tinerii ori antreprenorii Români. Se pare însă că am avut parțial dreptate, am citit acest articol de pe wall-street despre Mircea Pasoi, un antreprenor român plecat în Canada pentru a-și dezvolta business-ul.

Ce m-a uimit în articol, nu este aplicația dezvoltată de Mircea și echipa lui intitulată Summify, ci determinarea de a continua să creadă în ideile pe care le are, să aibă puterea să refuze o ofertă de 5 milioane de dolari în acțiuni de la Facebook, să refuze un interviu de angajare la Google și să continue să dezvolte singur propriul business.

Lecția de leadership, pe care mulți antreprenori ar trebui să o învețe de la el (deși are doar 23 de ani) este păstrarea coloanei vertebrale indiferent de micile “tentații” ce le oferă societatea”. Pentru el, tentația a fost puțin cam mare (5.000.000 $) însă a fost suficient de inspirat și determinat să continue să lucreze la propriile idei și nu la ale altora, așa cum spune și el.

Și din punct de vedere al afacerii, cred că decizia pe care a luat-o îi va genera mai mult profit pe termen lung decât faptul că ar fi acceptat o sumă de bani pentru a-și vinde timpul unei companii mari.

Sper ca și eu, și alți oameni ce se vor afla într-o situație similară, de a fi puși în situația să aleagă între propria idee încă neprofitabilă și un salariu foarte bun într-o companie mare, să aibă puterea și încrederea în proprile idei și să renunțe la “tentațiile societății”.

Felicitări, Mircea!

sursa imaginii

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *