Review site glorybox.ro

În urma concursului organizat pe blog la sfârșitul anului trecut, unul dintre câştigătorii desemnaţi a fost www.glorybox.ro, site-ul de accesorii handmade al Andreei Badragan.

În continuare voi face un review al actualului blog, urmat săptămâna viitoare de o analiză de trafic.

SEO (On Page)

Întreg titlul site-ului, ce apare în header, (Glory Box – Accesorii Handmade) ar trebui pus cu H1, nu doar Glory Box cum este acum. Poate, aş opta chiar să pun doar Accesorii Handmade cu H1 iar Glorybox cu H2.

Pe pagina de post, titlul postului ar trebui de asemenea să fie cu H1 (acum este H2).

În Titlul general al site-ului aș adăuga și bijuterii handmade, nu doar Glory box.

Titlurile din dreapta “Categorii”, “Friends and More”, “Handmade i like”, “Archives”, “Tags” şi “meta”, le-aş pune cu H3, nu are nici un sens să fie H2, deci să aibă acceiaşi importanță cu titlurile posturilor.

Având în vedere că ai foarte multe posturi pe blog, poți instala un plugin de Posturi Similare (te ajută și la internal linking și la uzabilitate – vizitatori care sunt încântați de produsul tău pot vedea și altele asemănătoare) și de asemenea poți face foarte des referiri la posturile anterioare (de asemenea de ajută la internal linking).

Ai 3 elemente distincte, foarte importante pe un site pe care tu le folosești cu acelaşi text, și anume: URL, H1 (titlul postului) și Titlul paginii. Aș folosi ușoare variații ale titlului pentru URL și Titlul paginii. Dacă titlul postului alegi să fie exact cum vrei tu, celelalte două le poți face puțin mai comerciale.

Având în vedere că blogul tău funcționează mai mult cu rolul de vânzare, nu are nici un rost să folosești URL-urile de forma “glorybox.ro/an/luna/zi/nume-post“. Aș folosi URL-uri de forma “glorybox.ro/categorie/numepost” (e mai relevanta categoria din care face parte decât ziua în care ai scris postul, zi care oricum se repetă și în pagina postului). Ai însă mare grijă cum faci modificarea aceasta pentru a te asigura că se întâmplă redirecturile de pe vechiile URL-uri pe noile URL-uri.

Aş încerca să fac tagurile un pic mai comerciale şi mai orientate către profilul meu de vizitatori (de exemplu în loc de tagul „lut” aş pune „bijuterii lut”).

Uzabilitate

Pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare:

Aș modifica modul prin care se alcătuiesc liniile punctate din dreapta articolul, de deasupra (acum se folosește o imagine, care nu are nici un rost), se poate folosi foarte ușor din CSS comanda border:  1px dashed.

Aș folosi compresia gzip pentru CSS-uri și javascripturi.

Imaginea de pe fundal este foarte mare, poti obtine același rezultat și cu o imagine mult mai mica și ca dimensiune și ca mărime.

As grupa rearanja butoanele de sus in:

Acasa;
Bijuterii;
Hainute;
Portrete;
Cine Sunt;
Cum Comanzi;
Contact.

Pe pagina de contact as pune un formular pentru trimiterea mai rapida a emailurilor (eventual cu un simplu Captcha pentru a evita spamul).

Având în vedere că ești foarte activă pe Twitter și pe Facebook, aș adăuga butoane de Facebook și Twitter, Flickr și altele lângă cel de RSS.

Pe pagina postului nu există nici un tool de share on (Facebook, Twitter etc.). Aş adăuga cel puţin Facebook Like, Twitter şi Facebook Share. De asemenea aş adăuga sincronizarea comentariilor pe Facebook.

Aș customiza pagina 404 (pagina de eroare) în care aș adăuga o listă automata cu ultimele posturi pe blog ori categoriile.

Aș imbunătăți pagina de rezultate a searchului, excluzând Tagurile din afișare și incluzând headerul postului.

Dacă nu incluzi comentariile de pe facebook aş modifica comentarile pe care le dai tu, le-aș face să arate altfel, mai îngroșate, pe un alt fundal sau ceva asemănător, e mult mai simplu să găsești comentariile adminului în felul acesta, mai ales când ai foarte multe comentarii la un post.

Linkurile din blogroll le-as pune sa se deschida intr-un nou tab.

Aș adăuga ceva spațiu între numele postului și informațiile legate de data postarii și nr. de cometnarii. La fel şi sus, între tagurile postului anterior şi titlul postului următor.

La posturile la care există mai multe poze, aș adăuga optiunea să pot da next între ele (văd că folosești un plugin prin care să le încarci de pe flickr, s-ar putea să existe o opțiune și cu „next”, „back”). Tot la acest plugin văd că există o problemă, la anumite poze îţi încarcă poza mult mai în dreapta, stricând aspectul paginii.

Aş scoate categoria cu widgetul „Meta” din partea de jos a paginii. Dacă doreşti să introduci Comments RSS îl poţi adăuga lângă butoanele de Social Media de sus.

Altele

Aş adăuga un goal în analytics la comentarii (te ajută să-ţi dai seama mult mai uşor ce „tipuri” de vizitatori comentează la posturile tale – voi scrie în curând un articol despre cum să faci acest lucru).

Aş încerca să folosesc un design asemănător şi pe pagina de Twitter (unde am văzut că ai activitate destul de mult).

Aş face o pagină de Facebook pentru site-ul Glorybox.ro în care aş încerca să interactionez (ţin minte că mi-ai spus că nu vrei asta, dar te-ar putea ajuta enorm în comerţul electronic).

3 thoughts on “Review site glorybox.ro

  1. Multumesc mult pentru review, Cristian. A fost o analiza mult mai amanuntita decat ma asteptam.

    De multe punte nu era constienta, alte lucruri sugerate de tine ori nu se pot repara usor (unele tin de design, de exemplu, nu de o alegere a mea) si altele se vor repara cand voi face schimbarea de design.

    O sa revin cu un raspuns mai amanuntit.

    Multumesc inca o data!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *