Review site urbo.ro

Zilele trecute am aflat ca urbo.ro a fost scos din beta, ca au facut un redesign si au lansat o aplicatie de iPhone (pe care m-au invitat sa o testez saptamana asta, abia astept).?

In continuare am facut un review simplu al site-ului actual (dupa ideea lui Olivian), poate urmeaza un review si mai simplu al aplicatiei de iPhone (avand in vedere ca nu am 0 experienta cu iPhone-ul, show-ul va fi total cand voi testa aplicatia, dar am inteles, ca asta si vor, sa vada daca poate fi utilizata de oameni necunoscatori – ca mine cu iPhone-ul).

Imi place:

 • Designul: este foarte ok, pare construit destul de bine pentru a ajuta utilizatorul sa se descurce pe site, sigla este sugestiva, butonul de pe homepage de pe sigla este foarte mare, ceea ce e ok, combinatia de culori este foarte buna, mai ales daca vreau sa-mi petrec mult timp pe site-ul vostru cautand localuri.
 • Ca nu aveti reclame: si ca nici nu veti avea (dupa cum spuneati voi). Intr-un internet plin de reclame, macar atunci cand caut un local sa ies la o bere as vrea sa fie “clean” site-ul.
 • Ca ati optimizat viteza de incarcare a site-ului: asta e o “fixatie” mai veche a mea, pe care o verific la fiecare site care-mi place, sa vad daca cei care-l fac chiar pun accent pe detalii, si vad ca voi suntet printre putinii care au pus.
 • Ca aveti multe localuri si nu v-ati grabit sa-l scoateti din beta pana nu aveti o baza mare de localuri. Ar fi destul de frustrant pentru mine, ca vizitator, sa consider site-ul foarte util, sa-mi placa dar din pacate, sa aveti putina informatie. Si felicitari ca vreti sa va axati si pe alte localitati, nu doar Bucuresti.
 • Cum e construit search-ul ma ajuta sa nu pierd timp daca nu stiu cum se numeste exact un local.
 • Harta asta ajuta foarte mult daca nu stii exact ce local cauti, sau nu gasesti rezervare la cel pe care-l vrei, poti vedea ce localuri sunt prin jur.

Probleme

Homepage

 • Nu inteleg ce sunt cu localurile de pe prima pagina: sunt cele mai votate, sunt cele mai accesate, sunt ultimele adaugate?

Pagina localului

 • Cand dau click pe paginile de sus, ma asteptam sa-mi scroleze pana la rubrica de „pareri” de exmplu, nu sa-mi deschida alta pagina in care sa fie comentarile postate (este gresit si din punctul de vedere al SEO pentru ca creaza continut duplicat. De exemplu pagina http://urbo.ro/local/gregorys-coffee-right-8356 este in proportie de 79% de asemanatoare cu pagina http://urbo.ro/node/8356/pareri)
 • Nu imi e foarte clar cum dati notele pentru preturi (acordati voi o nota la inceput apoi o poate modifica lumea, se adauga la adaugarea localului, poate ar fi un aspect de clarificat, ce inseamna preturi foarte mici, mici, medii, mari si foarte mari).

SEO

 • Dupa URL-ul localului ramane si un ID, care pentru mine nu este relevant
 • Tot la URL-uri folositi spatii care in URL se face de forma “%20”, eu as folosi “-”

Rubrica Cronicari

 • As adauga <title> la imaginea de stil, daca nu dau click pe profil nu prea inteleg ce reprezinta acele emoticonuri.

Cont si logare

 • In Numele emailului de pe care primesc confirmarea imi apare „Office”, daca am mult mailuri imi este greu sa-l gasesc, as pune „Urbo.ro” sau „Urbo.ro – Creare cont” sau „Urbo.ro – Validare adresa de e-mail” sau orice altceva care sa-mi zica ca am de validat un cont pe urbo.ro
 • Imi place adresarea din e-mail cu apa plata.
 • Nu imi place ca mi se generaza o parola si nu o pot alege eu din prima, trebuie sa intru prin meniu sa caut optiunea de schimbare parola
 • La completarea profilului la „Cartier” m-as fi asteptat sa am o lista din care pot alege (cel putin pentru cartier), e destul de greu pentru mine sa aleg un nume de cartier (mai ales ca nu sunt delimitate ca sectoarele) si banuiesc ca si pentru voi sa le sortati ulterior daca ve-ti avea nevoie vreodata sa faceti asta.
 • Acelasi lucru si pentru data de nastere, m-ar fi ajutat un camp sa o completez, cum sa scriu, zz/ll/aaaa sau zz/luna/an
 • Desi am adaugat anumite localuri la favorite, nu mi-am dat seama cum pot accesa rubrica de „favorite” alte contului meu.
 • La mesagerie instanta as adauga un meniu din care pot selecta pe ce mesagerie instanta am acel ID (eu de exemplu folosesc mai mult Gtalk! Decat Yahoo! Messenger.
 • Imi plac intrebarile pe care le-ati pus, pastreaza nota de prietenie a site-ului.
 • Imi este greu sa aflu ce fac cu „insignele, punctele, Regatele”, Ar fi util un pop-up, box, in care sa fie un fel de „manual” care sa-mi spuna ce sunt fiecare dintre termenii de mai sus (am gasit doar check-in-uri), si ce rezolv daca devin membru „cu statut”.

Social Media

 • Nu aveti cont de facebook, twitter (cel putin la vedere, am vazut un post pe blog, cum ca ati avea facebook, dar n-am gasit adresa – nici nu m-am chinuit f. mult, deci s-ar putea sa fie si vina mea -)

Concluzie

Este foarte tare ce ati reusit sa faceti dintr-un site de evenimente, apreciez ca din cate mi-ati spus aveti un plan de business solid de care aveti de gand sa va tineti si ca investiti in industria de online, desi aparent nu scoateti niciun ban din asta (nu reclame, nu conturi premium, nu nimic deocamdata).

Sper sa fie util acest review pentru voi, si sa imi spuneti daca am inteles/interpretat gresit ceva.

4 thoughts on “Review site urbo.ro

 1. Felicitari pentru review, Cristian.

  Ca sugestie, ar fi OK daca ai motiva o anumita alegere.

  De exemplu – zi de ce ai nevoie de cont de Facebook. Motiveaza de ai alegerea asta.
  “Tot la URL-uri folositi spatii care in URL se face de forma “%20”, eu as folosi “-””

  Oamenii au si ei o motivatie când fac un lucru, si ca sa faca cum sugerezi tu, au nevoie de un imbold.

  Spor cu review-urile! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *