Treaba cu PR-u’

Mi se par foarte amuzante conceptele înțelese de oamenii de online din România cu privire la evenimente și prezența la acestea. Cea mai mare parte din ei au înțeles că dacă mergi la multe evenimente, care țin oarecum de online e de bine, pentru că ești prezent acolo. Mentalitatea nu este departe de firmele mici, care iși fac reclamă peste tot, care investesc timp, efort și bani în foarte multe direcții și care, până la urmă, nu vor trece niciodată de statutul de “mic” tocmai din această cauză. 

Partea penibilă pe care nu o realizează de fapt, este că dacă tu ești non stop pe la evenimente, s-a cam dus posibilitatea de a fi specialist, vreodata, în ceva. E mișto, te duci azi la un eveniment la care spui că ești foarte bun în ceea ce faci, este posibil să convingi pe cineva cu asta. Partea proasta abia acum urmează, când cel pe care l-ai convins va vrea sa lucreze cu tine și va vedea că de cele mai multe ori vei răspunde greu la emailuri, pentru că te pozezi cu fetele de la PR pe la diverse evenimente, va vedea că nu ai foarte mult timp pentru a-i analiza toate lucrurile, pentru că din nou, tu ești la pișcotăreală, va vedea că de fapt, în spatele omului care promovează lucruri foarte mișto, nu se ascunde nimic altceva decât o fata de la PR, care știe doar să laude, nu să și muncească.

Piscot

Eu știu, ești ocupat cu pișcotăreala, n-ai timp să analizezi cum stă treaba prin afară, însă niciun specialist din top 10 nu va avea mai mult de 10-15 evenimente pe an la care să participe, și asta la nivel global, nu la nivelul unei țări ca România. Știu, e fain, te lauzi că ajuți piața să crească, lumea vine, te tragi în poze cu ei, iar la final, cum e vorba cântecului, “poate iese și de-o ciorbă”.

Partea bizară pe care n-o înțelegi, este că pe termen lung, făcând o analiză a ultimelor 3 ani, tu mai mult te-ai pișcotărit în loc să muncești iar în comparație cu restul, care prestează 90% și vorbesc 10%, ești cam varză, scuze, cam paralel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *