Vreau un site scump, n-am bani de unul ieftin

Această frază ar trebui să fie în mintea tuturor marketerilor care-şi doresc să obţină rezultate cu site-urile pe care le fac

Vreau un site scump, n-am nici bani si nici timp pentru unul ieftin.

Citeam intr-o carte a lui Seth Godin ca “lucrurile făcute prost la început, dar ieftine, sunt întotdeauna mai scumpe ca lucrurile scumpe la început, dar bune”. “Ştiu asta!” vei spune, probabil cu toţii o stim, dar puţini ne ghidăm dupa ea atunci când avem un proiect în faţă sau un buget de investit şi cu toţii ne consolăm cu gândul mioritic “merge şi aşa”.

Problema este însă în faptul că foarte puţini cuantifică (pe o perioada dată) bugetul pe care-l investesc într-o unealtă de marketing pentru ca la sfârşit să tragă concluzia şi să poată spune, “ei bine, am greşit, dacă alegeam cealaltă ofertă aş fi avut o investiţie mai mică per total“.

Am lucrat recent cu o agenţie de web design  pentru conceperea unui mini-site şi am fost profund dezamăgit de serviciile şi realizarea propriu-zisă a site-ului. Cu această experienţă negativă, mi-am dat seama că sunt o grămadă de alţi oameni în locul meu, care, din pacate, plătesc mulţi bani pentru un site şi au, firesc, aşteptarea ca site-ul să funcţioneze aşa cum au cerut, dar din păcate nu este aşa.

Pornind de la această funcţionare greşită a site-ului vor apărea o serie de probleme pe parcursul utilizării lui, poate nu chiar în prima lună sau a doua, dar în momentul în care te gândeşti că ai nevoie de servicii de SEO sau de o analiză de uzabilitate, încep să iasă la iveală “micile” probleme create de agenţia de web design.

Sfatul meu prietenesc pentru voi dar şi pentru bugetele voastre, este să apelaţi la un consultant independent de agenţia de web design, care să înţeleagă business-ul şi obiectivele proiectului, să contureze un brief împreună cu voi, un consultant care nu are niciun interes să vă vândă servicii inutile şi costisitoare, să verifice respectarea brief-ului şi eventualele probleme ce ar putea apărea.

Ce câştigaţi?

  • nu vi se oferă servicii – tehnologii de care nu aveţi nevoie şi care costă scump
  • sunteţi convins că aţi conturat un brief împreună cu cineva care a înţeles mersul business-ului şi funcţionalităţile de care aveţi nevoie pe site
  • de cele mai multe ori, consultantul are mai multă experienţă decât firma de web design şi un număr mai mare de clienţi, deci vă poate face sugestii mai bune
  • cineva va verifica funcţionalitatea site-ului la final pentru a se asigura că totul funcţionează conform brief-ului şi că nu sunt probleme nici de uzabilitate, nici de seo, nici nerespectări în execuţie
  • împreună cu consultantul puteţi face predicţii asupra impactului site-ului, care ar fi cursul vizitatorilor pe site, ce pagini s-ar putea să aibă probleme, ce pagini ar trebui ţinute sub observaţie, câţi vizitatori veţi avea după x luni, etc.
  • un cost mai mic pe execuţie totală
  • garanţia că ceea ce aţi făcut este corect din punct de vedere tehnic şi eficient din punct de vedere al marketingului online.

2 thoughts on “Vreau un site scump, n-am bani de unul ieftin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *